Kom hurtigt igang

I Klassisk Geocaching drejer det sig om at finde en “skat” ved hjælp af en GPS. Skatten kaldes også en Geocache. Det udtales “geokasch”


Placeringen af Geocachen samt beskrivelsen af stedet og sværhedsgraden på terræn og mange andre ting kan ses på APP’en eller på http://www.geocaching.com


Cacherne består af en egnet beholder hvori der er en logbog og et skriveredskab. Derudover kan der være forskellige bytte ting til en værdi under 2 kr pr styk og signatur ting. Altså noget en besøgende har lagt som tegn på at vedkommende har været der. F.eks en kugle pen med Geocacher navnet på eller andet. Der er delte meninger om hvorvidt en signatur ting er en bytte genstand eller en gave til cacheejer.

Der kan også være Geocoins eller Travel Bugs som du ikke må beholde, men som du gerne må hjælpe dem videre til den næste skat alt efter hvilken mission de har.

Den danske Guldhorns Geocoin

Når du har fundet cachen skriver du dato og navn i papir logbogen der ligger i cachen og ligger den tilbage på sammen måde som du fandt den. Ellers kan den med “vandre” væk fra koordinatet.
Senere kan du logge den elektronisk og skrive en længere besked hvis du har lyst. Personligt kan jeg godt lide at logge den online med det samme med en kortere besked. Dog skriver jeg aldrig bare “fundet”. De cacher der har være gode venter jeg med til jeg kan sidde i ro og skrive en lidt længere hilsen med mine oplevelser. Her giver jeg også et favorit point. Det er point alle optjener for hver 10. Cache man finder

Du skal logge begge steder før det tæller som et fund. Cacheejere tjekker af og til papir loggen op mod on-line loggen.

Vær diskret eller kom igen senere

Du må ikke vise “mugglere” (folk der ikke er Geocachere) cachen. Derfor skal du vente til der er klar bane, eller finde den på en måde der ikke afslører cachen. F.eks. Kan der være placeret en cache på en bænk i byen. Hvad vil du gøre for at logge i smug?

Sådan opretter du dig som Geocacher

Hvis du vil prøve at finde skattene vha. Telefon med indbygget GPS, tilmelder du dig gratis på www.geocaching.com

Du kan som alternativ til hjemmesiden installere app’en og tilmelde dig direkte derfra.
Gå ind på Android Play eller Apple App store og installer Geocaching fra Groundspeak

Valg af Geocacher navn

Man bruger sjældent sit rigtige navn som brugernavn. I stedet vælger man et navn hvor man er anonym og som let kan udtales og huskes af andre, hvis man eksempelvis skal deltage i events på et tidspunkt.

Sørg for at vælge et du vil beholde længe da navnene har det med at hænge ved i folks bevidsthed og i logbøgerne.
Eksempler på brugernavne: GretheDK, Geooplevelser, Gade, Stoholmerne, TeamHansen

Sådan bruger du APP’en

Når du er logget ind på appen kan du forneden trykke Kort og derefter zoome ind på kortet. Nu dukker der cacher op på skærmen. På gratisversionen kan man kun finde de grønne traditionelle der er lette at finde. Typisk ligger de indenfor 5 meter fra koordinatet. Hvis der er mange træer, kan det være et større område der skal ledes i. F.eks en radius på 10 meter
Hvis du betaler for medlemskab, kan du også finde skatte hvor du skal løse gåder eller andet for at finde frem til skatten.
Når du trykker på en grøn cache, dukker navnet op. Tryk igen og tryk ”Beskrivelse”. Her kan du kan læse om cachen. Det er ofte en beskrivelse af hvad du kan forvente at se. Gå tilbage og vælg Aktivitet. Her kan du læse den elektroniske logbog som andre der har fundet cachen har skrevet i.
Vælg tilbage. Nu kan du se 2 grønne knapper. Den ene er Naviger og trykker du på den kan du finde cachen. Du kan her vælge kort eller kompas. Når du har fundet skatten og har skrevet i papirloggen, kan du trykke Log og skrive en lille hilsen til cacheejeren der ofte er interesseret i at høre om din oplevelse.

Nogle cacher trænger til vedligehold. Her er et eksempel på en cache der var knap så sjov at finde.