Kom hurtigt igang

Geocaching drejer sig i sin enkleste form om at finde en “skat” ved hjælp af en GPS. Når skatten er fundet skriver man i papir logbogen. Når man kommer hjem kan man så logge den som fundet i den elektroniske logbog i APP’en eller på Geocaching.com. Du kan også gøre det med det samme. Skatten kaldes i daglig tale en “Cache” og udtales “kasch”.

Når du forstår denne er du på vej til at blive en rigtig geocacher.

Du kan her på hjemmesiden se hjemmelavede undervisningsvideoer på ca 2 minutter hver der viser hvordan du opretter dig som bruger og hvordan du installerer og bruger APP’en til skattejagt: Klik her for Videoer!

Cachen består af en (vandtæt) beholder hvori der er en papir logbog og måske! et skriveredskab. Den er ikke gravet ned men kan være skjult under grene og blade.

Derudover kan der være forskellige bytte ting til en værdi under 5 kr pr styk og signatur ting. Signatur ting er noget en besøgende har lagt som tegn på at vedkommende har været der. F.eks den samme lille plastic figur som andre geocachere efterhånden ved hvor kommer fra. Der er delte meninger om hvorvidt en signatur ting er en bytte genstand eller en gave til cacheejer men nogle geocachere samler på disse.

I cachen kan der også være sporbare Geocoin’s eller Travel Bug’s som du ikke må beholde, men som du gerne må hjælpe videre til den næste skat alt efter hvilken mission de har.

Den danske Guldhorns Geocoin

Når du har fundet cachen skriver du dato og dit geocachernavn i papir logbogen der ligger i cachen og ligger den tilbage på sammen måde som du fandt den. Man ser tit at nybegyndere ikke synes det kan være så vigtigt og genplacere præcist og så “vandrer” cachen længere og længere væk fra den oprindelige placering indtil nogle melder den som ikke fundet (DNF).
Du bestemmer selv hvornår du logger den elektronisk og du kan evt. skrive en længere besked hvis du har lyst. Du kan ved samme lejlighed skrive hvad du ligger i cachen og hvad du tager ud. Personligt kan jeg godt lide at sætte mig ned og logge den online med det samme. Jeg skriver aldrig bare “fundet” eller laver et “F” eller en smiley. Det er i min verden “No Go”. De cacher der har givet gode oplevelser undervejs venter jeg med at logge elektronisk til jeg kan sidde i ro og mag og skrive en lidt længere hilsen. Her giver jeg også gerne et favorit point i forbindelse med logningen. Det er point alle optjener for hver 10. Cache man finder og som får cachen til at skille sig ud i mængden så andre også kan se at den er værd at besøge.

Husk: Du skal logge begge steder før det tæller som et fund. Cacheejere tjekker af og til papir loggen op mod on-line loggen for at forhindre sofa-logning..

Vær diskret eller kom igen senere

Du må ikke vise “mugglere” (folk der ikke er Geocachere) cachen. Derfor skal du vente til der er klar bane, eller finde den på en diskret måde der ikke afslører cachen F.eks. kan der være placeret en cache under en bænk i byen. Hvad vil du gøre for at logge den i smug? Du vil opdage at det kan være nødvendigt at indvie mugglere lidt i hvad du laver hvis din adfærd virker mistænkelig.

Sådan opretter du dig som Geocacher

Brug 5-10 minutter på at se videoerne så er du klædt godt på til at komme hurtigt i gang med skattejagt.

Valg af Geocacher navn

Man bruger sjældent sit rigtige navn som brugernavn. I stedet vælger man et navn hvor man er anonym og som let kan udtales og huskes af andre, hvis man eksempelvis skal deltage i events på et tidspunkt.

Sørg for at vælge et du vil beholde længe da navnene har det med at hænge ved i folks bevidsthed og i logbøgerne.
Eksempler på brugernavne: GretheDK, Geooplevelser, Gade, Stoholmerne, TeamHansen. Man kan ikke længere bruge mellemrum og specialtegn såsom * og _.