Skik og brug

Her er nogle af de ting du bør være opmærksom på som ny Geocacher

Man SKAL skrive i loggen for at have fundet cachen hvis der er en type der indeholder dette. Det er ikke nok at have set den i toppen af en lygtepæl eller været på stedet.

Man kan papir logge som et team hvis man i den elektroniske log fortæller hvem der er med i teamet. Dvs en fra teamet kan logge uden at alle behøver at skrive sit geocacher navn i. Det er ikke alle Cacheejere der er glade for dette men det er praktisk i en familie eller venner. Navnet kan være opfundet til lejligheden og registreres ikke nogen steder.

Det er ikke velset at tage en cache frem fra skjulet hvis dette afslører gemmestedet for andre der ikke er Geocachere. Så venter man eller kommer tilbage på et andet tidspunkt.

I loggen må du gerne skrive mere end “Fundet” eller “TFTC” (Thanks For The Cache). Der er flere der læser din log inden de beslutter sig for at besøge cachen. Cacheejere vil sikkert også gerne læse dine oplevelser.

Man ligger cachen tilbage på samme måde som da man fandt den.

Man efterlader ikke mad eller drikke der tiltrækker dyr eller kan rådne.

Man “bytter fair eller lader vær’ “. Man ligger ikke en grankogle, sten eller andet uden reel værdi i som bytte for noget andet. Tag noget med hjemmefra og vær gavmild.

Man beholder ikke Geocoins eller Travel bugs for længe. Man sender dem videre på deres mission eller lader dem ligge.

Man passer på området og efter lader kun fodspor. Ikke f.eks slik papir eller brækkede grene eller endevendt cache område fordi man ikke kunne finde cachen.

Find mindst 20 (gerne flere) cacher inden du selv gemmer en. Spørg dig selv om du ville være glad for at finde dette sted eller type af cache beholder. Hvis ikke så find på noget bedre.

Man spoiler (afslører) ikke en cache overfor andre. Hverken i log eller når man er sammen med andre. Glæden ved at blive overrasket over en speciel cache må ikke tages fra kommende findere fordi nogen taler over sig. Man risikerer også at Cache ejer nedlægger cachen.