Statestik

Når du har fundet dine første cacher, kan der let gå sport i at finde så mange som muligt og fejre nogle milepæle. De første 100 loggede fund kan fejres ved at besøge en særlig god cache som nr.100 eller skåle i champagne ved nr 1.000. Nogle slår det op på facebook og umiddelbart skulle man som ny geocacher tro at der er prestige i at være den med flest fund. Det er bare som at sammenligne æbler med bananer. Du kan måske finde 200 nøje udvalgte cacher på 1 år lavet af 50 forskellige cacheejere og det kan være blandede typer. Du kan også finde 200 cacher der ligger med 161 meter’s afstand på 1 dag lagt ud af samme cacheejer. Du kan have fundet 1000 traditionelle og kan de sammenlignes med din makkers 1000 Mystery fund? Statistik er hvad du selv gør det til men det påvirker alligevel besøgene hos de forskellige cachen.

Det at gå efter mange fund har gjort at Multi-cacherne og andre spændende cachetyper ikke bliver besøgt så ofte mere. ” Det kan ikke svare sig” siger nogle geocachere. Det er meget ærgerligt fordi de går glip af meget ved at lade formålet være et stigende tal.
Der findes “challenges” hvor man kan få symboler/souvenirs hvis man kan opfylde nogle kriterier. Et eksempel er F.eks at have fundet cachen i alle sværheder og terræn kombinationer, eller 10 lande osv. det er dernogle der går op i.

Der er også konkurrence omkring “Streak” der betyder hvor mange dage man har geocachet uden at springe en dag over. Hvis man glipper en dag nulstilles Streaket og man kan starte forfra. Man kan udfordre sig selv og øge sine Streaks.

Slumps er de dage hvor man ikke har fundet en cache. Et slump på en måned er total afholdenhed.