Cachetyper

Her beskriver jeg de forskellige cachetyper der findes. De fleste kræver Premium medlemskab på nær de grønne Traditionelle. Husk at tjekke om der er et parkerings waypoint i cachebeskrivelsen eller attributter om den er kørestolsegnet eller kræver særligt udstyr. En natcache kræver en lommelygte.

Traditional

Den traditionelle cache med et terræn og sværhedsgrad fra og med 1.5 og ned (lettere) er den type du kan finde med det gratis medlemskab hos Geocaching.com

Cachen ligger på det angivne koordinat. I cache beskrivelsen er det en god ide at se hvor stor cachen du skal finde er. Der er måske også et hint du kan bruge hvis cachen ikke vil frem. Denne cachetype er den oprindelig form for cache der blev lagt i år 2000.

Multi-cache

Multi-cachen ligger IKKE på det angivne koordinat. Modsat Mystery cacherne som ofte løses hjemmefra, begynder det ved multierne ved området nær cachen og du finder svar på ruten. Du skal selv sammenstykke koordinatet ud fra oplysninger du f.eks. finder i nærtliggende cacher eller ved at observere ting på turen. En Natcache multi- cache skal du starte ved koordinatet og følge reflekserne.

Et eksempel på en klassisk multi-cache er Doktorparken

Her skal bogstaverne udskiftes med tal

N56 27. D A F

E09 59. A C F

Et af spørgsmålene er:

På Waypoint 1 (Her ses skulpturen Carina)

“Hvor mange sten er der i øverste lag? Antallet = BC”

Lad os sige der var 12 sten så var B= 1 og C = 2

Når du kender svaret på alle spørgsmålene laver du selv et Waypoint koordinat vha. appen eller taster det ind på anden vis. Herefter kan du navigere til stedet hvor du tror at Multi-cachen i virkelighed ligger. Måske skal du tilbage og tælle sten eller måske ligger den der bare i første forsøg.

Mystery cache

Mystery cacher eller unknown kan godt ligge på det angivne koordinat hvis du skal f.eks finde koden til en hængelås. Det kan også være start koordinatet til et natcache hvor du kan følge reflekser. Ofte ligger de IKKE på det angivne koordinat og løses hjemmefra. Der skal ofte tænkes over tingene men ikke altid. Nogle ligger længe uden at blive fundet fordi de er meget svære. Andre er meget ligetil og minder om Multi-cacherne.

På billedet ses en mystery serie fra teamet “Trekanten” der nærmest som Geo-art har placeret koordinaterne i en trekant. Når du har løst den enkelte Mystery kan du gå ind og redigere cacheejerens koordinat med din løsning og så ændrer logoet sig fra at være et spørgsmåls tegn til at være et puslespilsbrik og det er kun dig der kan se den nye placering som du så kan navigere til , og huske til eftertiden

Earth cache

Earth-cachen omhandler natur skabte geologiske fænomener. Det kan være en stor sten der er transporteret vha. en gletsjer til Danmark under istiden.

Et eksempel kunne være https://coord.info/GC24FKW der fortæller om Bulbjerg.

Ofte får Earth-cacher mange Favorit point og der er ikke så mange af dem.

Der er ikke en fysisk cache eller log bog, men en opgave med spørgsmål der skal sikre at du har lært noget omkring stedet som cachen omhandler. Svarene sendes til cache ejer og ikke i loggen. Du må logge cachen selvom dine besvarelse ikke er helt rigtige. Så vender cache ejer tilbage og guider dig til at du finder frem til det rigtige svar.

Letterbox

Letterboxen er en fysisk cache der indeholder et stempel og som kræver et du signerer med dit eget stempel eller fingeraftryk efter blækdyp af finger. Du skal også bruge Letterboxens stempel i din egen logbog. Du finder Letterboxen udfra en fortælling der kunne minde om når du spørger nogen om vej til cachen uden at skulle bruge gps’en til andet end start punktet. Undervejs kan du skulle bruge gps’en til at gå nogle meter eller skridt i en bestemt retning.

Event cache

Event cachen er en cache type hvor Geocachere can tilmelde sig og logge den efterfølgende. Det er et social arrangement hvor man møder andre geocachere. Kan vare fra 15 min til flere dage. Cachen arkiveres på et tidspunkt efter eventet er afholdt. Læs mere under eventer.

Wherigo

Denne cache downloades som en “Cartridge” fra wherigo.com til en smartphone med APP installeret eller en håndholdt GPS med Wherigo player indbygget. Alt efter hvilken “Builder” der er anvendt til at programmere Wherigo’en kan det være fra en simpel guided rundtur med spørgsmål til et mere avanceret med samle ting sammen og meget andet adventureagtigt spil.

Virtual

Den virtuelle er ikke en fysisk cache og opgaven kan være at tage et billeder på et bestemt sted ved koordinatet hvor f.eks. dit geocacher navn er med eller dig selv

Webcam

er ikke en fysisk cache. Her skal du vise et billede af dig selv taget med et webcam fra det pågældende sted. På limfjordbroen kan du som eksempel hver 5 sekund se et opdateret webcam billede på internettet. Få en eller dig selv til at tage billedet fra linket når du er der. Brug evt egen mobil tlf eller laptop.