Geocaching i Danmark Dansk Geocoin 2006

Dansk Geocoin 2006

Dansk Geocoin

Klik her for at gå til Forsiden

Hos det danske geocaching fællesskab kom man frem til dette design efter en længere tids debat i forummet. Det er den første mønt der er lavet i dansk “community” regi.

Projektet startede med at design forslag blev fremlagt af alle der havde lyst. Debatten og forslag til ændringer foregik i forum’et og tog efter sigende lang tid.

Mønten har det danske geocaching logo på bagsiden og tracking nummeret begynder med DK. Begge dele var helt unikke på dette tidspunkt fordi rettighederne til logoet tilhørte geocaching.dk og fordi geocaching.com med DK nummer-serien anerkendte mønten som officiel dansk geocoin på verdensplan.

Mønten er lavet i “antique silver”  (dvs. ikke blankt skinnende men mat) og har et vikingeskib på fronten hvor sejlet er farvet som Dannebrog. Mønten bærer teksten “GEOCACHING IN DENMARK – GLOBAL TREASURE HUNTING SINCE THE VIKING AGE”. Denne tekst sammenkæder nutidens danskeres deltagelse i den verdensomspændende geocaching skattejagt med datidens danske vikingers jagt på værdier og skatte udenfor Danmark. Det var begyndelsen til en trend med tvetydige tekster på mønter.

Info om involverede geocachere kom senere men Gjensen og Team Mojito var som jeg husker meget centrale personer på henholdvis produktion og design/tekster

Besøg også Geocaching.com