Site Overlay

Geocoins

Gå til forsiden – klik her!

Geocoins

Solvognen er lavet af Hr og Fru Danmark

Disse sporbare mønter er samler objekter for mange. Ca. 1/3 af de der bliver sendt af sted forsvinder.

Første gang jeg så Geocoins var til et event i 2007. Der var lagt coins ud på et stort bord som folk nærstuderede. Nogle noterede tracking numrene på dem de kunne lide for så senere at Discover dem. Meget mystisk det at skrive på hver enkelt mønts hjemmeside at man så den til eventet.

Gjensen har rigtig mange Geocoins som han sælger af til events

Her ses et billede af Gjensen med nogle af sine Geocoins. Mange af dem er til salg. Gjensen er kendt for sin store viden om Geocoins og ligeså store samling.

Hvis du som jeg falder for denne del af geocaching så glæd dig til flotte designs, samler mani og coin race 😀

Golden Horns Geocoin - En af flere danske geocoins  - Fåes i sølv og guld

Golden Horns Geocoin

Denne danske Geocoin stammer fra en konkurrence om at lave en Dansk Geocoin i 2008, i Geocaching.dk regi.

Ideen til temaet med guldhornene og sloganet stammer fra Team Mojito og mønt designet har jeg lavet med input fra forum’et. Dengang hed jeg MCoplevelser.dk (nu GEOoplevelser). Produktion, finansering, salg og leverandørkontakt Gjensen

Møntens ovale design passede ikke med forgængeren fra 2006 så den faldt fra, men blev alligevel sat i produktion og der er produceret et pænt antal. Måske det største antal en dansk mønt er produceret i.

Generelt om Geocoins

Geocoins er mønt lignende genstande som er godkendt af Geocacing HQ og har fået tildelt et unikt nummer som kan spores. De kan “aktiveres” således at de får en ejer og en mission.

De kan også forblive uaktiveret og ligge i en samling.

Hvis du køber en mønt og den skal ud og rejse så aktiverer du den med en kode. Der er formentlig instruktioner med i omslaget til mønten. Herefter er den i dit “inventory”.

Når du besøger en cache og skal skrive en on-line log vha APP finder du siden hvor der for oven er knapperne “Naviger” og “Log” . I bunden af denne side finder du “Trackables” som du trykker på. Herefter skal du foroven vælge om det er “Geocache” eller “Dine”. Det afgør om du skal tage en Geocoin ud af en beholder, eller ligge en i du har med dig.

I logbogen er det en gode ide f.eks “Ind: Golden Horns Geocoin” eller lignende.

Du kan følge geocoins på deres rejse.

Se møntens rejse på kortet

Du kan følge møntens rejse på kortet. Fra cache til cache.